Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Zbora Narodne garde

Get the Flash Player to see this rotator.
Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Zbora Narodne garde


Početna Udruga dragovoljaca Domovinskog rata Zbora Narodne garde

Sastanak s Kotromanovićemimage

Gospodina Kotromanovića upoznao sam u veljači s problemima gospićkih dragovoljaca zbog neriješenih statusnih pitanja. Obećao je da će se javiti i pomoći nam u rješavanju naših problema, ali to, sve do danas, nije učinio.
Priopćio sam mu da već tri godine uzalud pokušavamo dobiti termin za razgovor kod sada bivšeg predsjednika Mesića, bivšeg premijera Sanadera i ministra Vukelića te kako nam ne preostaje ništa drugo nego hrvatsku javnost upoznati s našim slučajem putem medija.
Nadalje, načelnika Ureda obrane GS-a, Juru Premuža, već tri godine molimo da nam organizira sastanak sučeljavanja s Franom Tomičićem i Milanom Čanićem – Bićom jer bi se tim sučeljavanjem utvrdilo tko je organizirao crtu bojišnice i ZNG grada Gospića. Međutim, načelnik Premuž ni dan danas nije ugovorio sučeljavanje, stoga naša pitanja ostaju i dalje otvorena.


Radni sastanak u Zagrebuimage

Radni sastanak u Zagrebu


UDDR ZNG Gospić postala je članica zajednice Udruga „Hrvatski ratni veterani“.image

Dana 24. travnja Dana 24. travnja UDDR ZNG Gospić postala je članica zajednice Udruga „Hrvatski ratni veterani“. 


Zahvala velečasnom Anti Luketićuimage

Članovi Udruge ovim putem zahvaljuju se velečasnom popu Anti Luketiću na knjizi te na susretljivosti i pristupačnosti.


Susret s gospodinom Martinom Špegeljomimage

Predsjednik Udruge N. M. 05. 01. 2010. godine posjetio je generala Martina Špegelja i upoznao ga s problemima gospićkih Dragovoljaca o neriješenim statusnim problemima članova Udruge. Kroz razgovor smo se prisjetili 1991. godine i stvaranja ZNG-a na gospićkom području.
Bilo je govora o tadašnjim pripremama grada za obranu i crte bojišnice od Ličkog Osika do Karlobaga koje smo radili po njegovoj zapovijedi.
Prisjetili smo se i zarobljavanja prvog tenka 03. 05. 1991. godine i blokada vojarna u Gospiću te kako smo opskrbljivali ZNG sa sanitetskim materijalom i naoružanjem iz inozemstva i Hrvatske.

Prisjetili smo se i pok. Mire Barišića s kojim smo surađivali do njegove iznenadne smrti 30. 7. 1991. godine te zapovjednika ZNG-a pok. Paje Šimića kao i ostalih poginulih građana Gospića.


Čestit i blagoslovljen Božić te uspješnu Novu 2010. godinuimage

Čestit i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2010. godinu žele Vam članovi Udruge dragovoljaca Domovinskog rata ZNG-a!!!


Stranica 5 od 7 | « Prvi  <  3 4 5 6 7 >
Osvježeno: 22.02.2013  u  16:17

Brojač posjeta


Reklame

Vaše reklame Kavana Milinković - Čoka

Anketa

Koju biste ocjenu dali našim web stranicama?

Kalendar

N P U S Č P S
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31